• Doet Joseph Guy aan sponsoring?

  Dagelijks krijgt Joseph Guy aanvragen voor het sponsoren van evenementen, verenigingen, optredens en dergelijke binnen. Sponsoraanvragen zullen in behandeling genomen worden, echter wordt er wel verwacht dat sponsoraanvragen ruim van te voren worden aangevraagd. Daarnaast stellen wij een goede onderbouwing op prijs waarop de sponsoraanvraag is gebaseerd. Dan kunnen wij de sponsorvraag in behandeling nemen en een goede overweging voor een eventuele samenwerking maken.

 • Zijn er plannen voor een cognac boven de X.O.?

  Wat er nog niet is kan altijd komen. Op dit moment zijn er nog geen plannen voor, maar wellicht over een aantal jaar zou dit zomaar eens kunnen.

 • Komt de cognac altijd uit hetzelfde oogstjaar?

  Nee. De blends voor de Joseph Guy cognac komen niet altijd uit hetzelfde oogstjaar.

 • Wat heeft invloed op de smaakervaring van cognac?

  Of het nu rood vlees, vis, fruit of koffie is, dat wat je eet of drinkt heeft zeker invloed op de smaakervaring van cognac. Dit kunt u het beste zelf uitproberen en ervaren. Proef eens cognac na het eten van chocolade of na het drinken van koffie. Een bijzondere smaakervaring is Joseph Guy X.O. te combineren met brie geserveerd met pruimencompote. Zo ontdekt u zelf steeds andere smaakeigenschappen en wordt cognac een ontdekkingstocht!

 • Smaakt Joseph Guy altijd hetzelfde?

  We proberen de cognacsmaak voor de V.S., de V.S.O.P. en de X.O. stabiel te houden over de jaren heen. Voor de smaak zijn we afhankelijk van de oogst, cognac blijft een natuurproduct. Mocht de cognac iets anders smaken, dan speelt de oogst daar zeker een rol in. Ook houden we de (veranderende) smaakbeleving van de consument nauwlettend in het oog. We passen eventueel de blend het volgende jaar lichtelijk aan om daaraan tegemoet te komen.

 • Welke cru’s worden gebruikt voor Joseph Guy?

  Naast Fins Bois en Bons Bois wordt er ook gebruikt gemaakt van de Petite Champagne. Over het algemeen kan er gezegd worden over de Fins Bois dat het een robuuste, krachtige smaak en geur heeft. De Bons Bois is ook een krachtige cru, maar met minder finesse dan de Fins Bois. De Petite Champagne heeft een verfijndere smaak.

 • Kan ik Joseph Guy ook in Frankrijk kopen?

  Nee. Joseph Guy wordt wel in Frankrijk gemaakt, maar niet in Frankrijk verkocht. Joseph Guy wordt gemaakt bij Louis Royer, een gerenommeerd Frans cognachuis in Jarnac (een plaatsje aan de rivier La Charente in het hart van de Cognacstreek).

  Er is gekozen voor Louis Royer vanwege zijn rijke historie en grote expertise. In het verleden is bepaald dat deze cognac alleen naar Nederland wordt geëxporteerd en vanuit Nederland niet weer wordt geëxporteerd naar Frankrijk. Joseph Guy wordt vanuit Nederland wel naar landen als België en Estland geëxporteerd. Vandaar dus dat maar weinig Fransen Joseph Guy kennen.

 • Hoe kan ik mijn Joseph Guy het beste drinken?

  Joseph Guy kunt u het beste op keldertemperatuur drinken, zo tussen de 15 en 18 graden Celsius. Wanneer u de cognac te lauw drinkt, kan deze nogal scherp smaken. De cognac mag echter ook weer niet te koel zijn, omdat het aroma zich dan niet kan losmaken. Het bekende tulpglas is speciaal voor cognac bedoeld, omdat men de steel tussen twee vingers kan nemen en de onderkant van het glas in de holte van de hand kan laten rusten zodat het glas subtiel wordt verwarmd. Daarbij heeft de smallere bovenkant de functie de aroma’s niet te snel te laten vervliegen.

  Het opsnuiven van de geur voor het drinken is heel belangrijk. U proeft als het ware met uw neus. Of u cognac puur of gemixt het lekkerst vindt, dat is heel persoonlijk. De V.S.O.P. heeft een hele rijke smaak, waarvan velen het zonde vinden deze te mixen. Maar voor de afwisseling of om de cognac eens als aperitief te drinken in plaats van na de maaltijd kan een mix ook heerlijk zijn. Klik hier voor enkele bijzondere serveersuggesties.

 • Is cognac geopend ook onbeperkt houdbaar?

  Nee. De smaak van gedistilleerde drank (en dus ook van cognac) is aan veroudering onderhevig. Tijdens de lagering in de eikenhouten fusten is er sprake van positieve veroudering. Zodra de cognac in de fles zit, is deze positieve veroudering gestopt. Als de fles al open is geweest en een deel van de inhoud is uitgeschonken, dan zal een deel van de vluchtige componenten die zijn gevormd tijdens distillatie en lagering verdampen en in de lege ruimte van de fles komen. Daardoor gaan de fijne nuances van de cognac verloren.

  Naarmate er minder drank in de fles zit en er meer lege ruimte ontstaat, wordt de verhouding lucht/drank ongunstiger. Het verdampen van de vluchtige verbindingen betekent dat de drank vlakker en flauwer gaat smaken. Er bestaat echter geen officiële verstrijkdatum voor de houdbaarheid van een geopende fles cognac, maar als richtlijn kunt u aanhouden dat de fles minimaal halfvol maximaal drie jaar houdbaar is. Op deze manier bent u er zeker van dat de cognac op zijn best blijft.